På gång


Välkommen till Tåmeträsk BygdegårdsföreningRenovering av kök i Bygdegården.


 Här kan Du se resultatet av renoveringen.


Julfest december 2018.

Bäckliden´s, Björklund´s och Tåmeträsk´s herrar dukade upp ett julbord för fyrtionio gäster i Bygdegården. En tradition sedan cirka fem år tillbaka. En trevlig kväll med många skratt. Det bjöds på traditionell julmat, julsånger och tävlingar. En höjdpunkt under kvällen var Julia på dragspel och Tina som underhöll gästerna med julsånger. Stort tack till alla som gjort det möjligt att ordna julfesten. Ett hjärtligt tack till alla besökare som bidrog till den festliga stämningen. Vi herrar önskar er alla En God Jul och ett Gott Nytt År.

Sommarfesten.


Lördag den 20 juli gick årets Bygdegårdsfest av stapeln. Cirka etthundra gäster besökte festen. Vädret gjorde att festen kunde pågå till sent på kvällen. Gästerna åt sin medhavda mat. Under måltiden sjöngs allsånger. Kaffe och After Eight avslutade måltiden som föreningen bjöd sina gäster på. Efter maten spelades den årliga kubbstafetten. I år startade en ny serie om en ny pokal eftersom herrarna vann den förra för gott. Herrarna tog första inteckningen i den nya pokalen. Efter kubbstafetten var det dags för Musikkrysset. Cirka sextio musikkryss såldes. Under kvällen såldes också ett antal lotterier. Ett tjugotal vinster per lotteri gjorde att många gick hem med en vinst. Vinsterna var skänkta vilket gjorde att lotterierna gick med ett bra netto. Under kvällen underhöll Lejdals orkester som hade återförenats efter trettio år. En mycket trevlig och uppskattad programpunkt. EFTER 8 stod för musik under kvällen. Mattias Lejdal deltog som gästartist under ett par låtar. Stort tack till Er gäster och alla som gjort festen möjlig att genomföra.
 


Herrkvällar.

Det har blivit tradition sedan ett antal år tillbaka att föreningens herrar träffas sista fredagen i varje månad. Antingen har någon lagat mat eller så tar var och en med sig mat. Olika aktiviteter såsom sällskapsspel eller frågesport är inslag under kvällen. Avslutning på träffarna inför sommaruppehållet sker i Björklunds jaktkoja vid Svartsjön sista fredagen i maj.


Bron i Tåmeträsk.

Bron över Tåmeån i Tåmeträsk har efter besiktning klassats ned till sex tons axeltryck och tolv tons boggietryck. Detta medför att tyngre fordon inte kan passera bron. Till exempel kan en lastbil med fullt last av timmer inte köra över bron. Efter kontakt med Trafikverket och Kommunen kommer bron att förstärkas. Möte kommer att hållas under våren där kostnad kommer att presenteras. Viss kostnad kommer att ligga på byamännen.


Ett uppskattat inslag under festen. Kryss och lottförsäljare i strut.